VÍTEJTE!

Před 3 lety se určitá etapa (ta studentská) mého života se chýlila ke konci a když se navíc ještě objevily v zaměstnání problémy, začala jsem si říkat – ačkoliv mám svou práci ráda – co bych dělala možná ještě raději…

A napadlo mě (kromě jiného): psát.

Podělit se o své zážitky a svůj úhel pohledu na ně, o své otázky a také o své odpovědi, které jsem si pro sebe našla. A o své texty, které jsem v těch náročnějších chvílích psala a které mně pomáhaly ukazovat cestu.

Před 20 lety bych byla nevěřila, že kdy začnu nahlas říkat, co si myslím, co cítím a co mě baví. Ale za těch 20 let se přihodila spousta věcí. A dnes si myslím, že je ten správný (a nejvyšší) čas vystoupit z řady a projevit, kdo jsem a kam jdu. A možná mé rozhodnutí dodá odvahy i ostatním vystoupit z davu a dosvědčit, že život není jen o tom, co kdo má, ale hlavně o tom, jak kdo žije. Jestli se strachem, nebo s láskou.

A možná jednou nebudeme dav stejných figurek ve stejných krunýřích, ať bohatších, či chudších, ať „přízemních„, nebo „duchovních„, ale pestrobarevný dav živých svobodných bytostí.

No, já vím. Je to naivní. Kdo je opravdu svobodný a žije v onom vzájemném respektu? Jak člověk může očekávat od druhých něco, co sám neumí? Ale tak přece nebudeme sedět a jen nadávat???

Snad jednou to tak všechno bude…

Možná jen stačí dát tomu prostor a důvěru, aby se to mohlo jednou stát… 

Takovým manifestem mého blogu je článek, který ze mě jednoho dne vypadl podobně jako mé poetičtější texty, v reakci na věci a lidi, se kterými se setkávám: Svět je jiný. Užijte si ho… a snad se přidáte na tu „druhou stranu“ :-) Tam kde se lidé snaží svobodně létat. Sice občas spadnou a nabijou si kokos, ale co… :-)))

********************************************************************************

Když tady na blogu trochu zalistujete, objevíte zde 2 projekty – Absurdistán pro odvážlivce a Jahodový ráj pro ty, kteří radši zábavu. Také jsem se rozhodla každý měsíc chystat PDF Magazín Aves. Mrkněte na odkazy v pravém sloupci. Objevíte také speciální zaheslovanou rubriku Tajemství života podle AP pro pravidelné čtenáře, kteří se přihlásili k odběru článků. Něco bližšího k ní najdete na stránce Klíč k tajemství života. V neposlední řadě doporučuji začít stránkou – Jak se tu vyznat? Jak jinak?? Tento blog není jen řadou příspěvků. Má svou strukturu. Tak snad ji objevíte a vyznáte se :-) 

6 reakcí na VÍTEJTE!

  1. klleofaun napsal:

    Milá Avi,
    mě jsi rozhodně inspirovala. Díky Tvým článkům jsem se rozhodla, že i já začnu psát, říkat a dělat věci, které chci, které mám ráda a které mne osobně „potkávají“ a motivují. :-)
    Moc Ti děkuji za Tvé příspěvky. Dodali mi pocit, že v tomto pohledu na svět nejsem jediná a Tvůj nápad s diskusí je prostě skvělý!
    Měj se krásně.
    Klleofaun

    • avespasseri napsal:

      Díky moc!! :-) To je prostě paráda! To je přesně to, čemu říkám, dělat něco, co má smysl…. jsem ráda, že to, co dělám, má smysl i pro někoho jiného než jsem jen já. Přeju hodně štěstí!

  2. Elda Trnimir napsal:

    Jsem moc rád, že nás, alternativně myslících lidí, je nakonec víc, než jsem si myslel :)). Přeji Ti mnoho úspěchů, milá Ave Passeri :D!

  3. jkamionkova napsal:

    Presne jak pises :) I ja letos na jare zacala psat a zkusit inspirovat dalsi k tomu at zkusi neco jineho. Protoze mam dve male holcicky, prislo mi spravne se podelit o sve postrehy a zkusenosti. A hlavne o ukazku toho, ze se od deti muzeme hodne naucit ;)

Chcete něco říct? Prosím. Líbilo se? Hej, potěší mě, když to budu vědět :-) Like :-) Líbilo se strašně moc? Sdílejte, lidi, sdílejte! Díky!