Magazín Aves se mění v knihu!

Každý měsíc, krůček za krůčkem, blíž k prožívání opravdové svobody! Ke štěstí a spokojenosti, i kdyby trakaře padaly :-) Takovým se zdál být měsíc za měsícem můj měsíční magazín Aves.  A takovým se nakonec i opravdu stal!! :-) 

Magazín Aves se tedy vlastně sám proměnil v knihu o 12 kapitolách!

V knihu o cestě od poselství našeho dětství k jejich svobodnému vyjádření a životu naplno! O překážkách, které nás na této cestě čekají, a o základních předpokladech, které v sobě musíme rozvíjet, abychom sami sebe opravdu dokázali naplno projevit! Z jednotlivých dílů vznikla ucelená kniha a Vy ji už brzy nebudete muset číst po dílech, ale v kontextu CESTY, mé cesty, ale i té Vaší cesty :-) 

ebook_cover-UPRAVENÝTa cesta začíná tam, kde jsme ještě věřili v pohádkové sny a krmili svou duši jejich obrazy – v našem dětství (leden). Ukazuje nám, že od té doby jsme ztratili svou svobodu (únor), a v čem ta skutečná svoboda vůbec spočívá. Ukazuje nám, že v těch poutech již dávno opravdu nežijeme (březen), ale jsme spíš jako pochodující mrtvoly. Místo naplňujícího života se jen brodíme v pomyslných bažinách a nevíme, jak z nich opravdu ven. Jenže tahle cesta Vám ukáže, jaké poklady (duben) je možné hledat tam, kde obvykle ztrácíme půdu pod nohama! A tam na dně se můžeme SKUTEČNĚ odrazit ode dna :-)

Ale abychom se těmto pokladům dokázali otevřít a tu pevnou půdu pod nohama nalezli, musíme nejdříve OPRAVDU pochopit, co to znamená láska (květen), a jak moc důležitá je otevřenost (červen). Teprve potom konečně získáme přístup k té opravdové motivaci (červenec), která začne pohánět náš život a která není jen motivací cukru a biče! Tahle motivace totiž vyrůstá z důvěry (srpen)! A teprve potom můžeme začít ve svém životě dělat takové změny (září), které nás KONEČNĚ  mohou uspokojit! Naučíte se zacházet se svými pocity a budete vědět, čemu vzdorovat (říjen) a co přijímat. Díky tomu všemu získáte odvahu zbavit vyděšené Ego (listopad) nadvlády, kterou nad Vámi má, a najít to skutečné štěstí (prosinec)!

Zajímavá cesta, že? Kdo by to byl na začátku roku 2016, kdy magazín Aves začal vznikat, tušil? 

Teď už mám jen jedinou úlohu. Pomoci magazínu Aves, aby se proměnil v knihu i po té formální stránce! Magazíny získají klasický formát, jednotlivá vydání se promění v kapitoly, některé obrázky se promění a v neposlední řadě celá kniha získá svůj úvod, nejspíš i průvodní slovo, ale hlavně i svou obálku a nový název! Během ledna jsem drobně upravila text a chyby v něm.  Nedávno vznikla i obálka a název. A v současné době do knížky přenáším vydání za vydáním a doplňuji vše, co knížce nesmí po obsahové stránce chybět, aby 12 vydání měsíčníku Aves vytvořilo komplexní celek. Předpokládám, že v květnu již bude knížka v elektronické podobě k dispozici!!

Kniha už je hotová a připravená v prodeji! Zajímá Vás? Běžte se podívat přímo na její stránky, kde se o ní dozvíte víc a budete si ji moci rovnou koupit!

CHCI SE SEZNÁMIT S NOVOU E-KNIHOU!

Už si přesně nevzpomínáte, o čem byly jednotlivé díly magazínu Aves? Nebo jste jej nikdy neměli tu možnost číst? Do knihy můžete nahlédnout již nyní – připravila jsem pro Vás náhled obsahu a úvodu:

STÁHNOUT UKÁZKU NOVÉ KNIHY

A níže najdete základní přehled všech 12 magazínů Aves i s případnými odkazy na články s podrobnějšími informacemi.

DEJTE SI SVOU PRAVIDELNOU AVES CHVILKU!

Témata jednotlivých čísel magazínu Aves:

LedenPoselství našeho dětství. Když se člověk na té cestě životem zastaví a neví, jak dál, nebo se na to necítí, je dobré si vzpomenout, s čím se na tu cestu vydával. Vyplácí se to nejen v partnerských vztazích, ale i v našem životě. V těch okamžicích, kdy jsme tak pohlceni nejrůznějšími problémy, že zapomínáme, jak jsme vlastně chtěli žít.

ÚnorTématem únorového vydání je tentokrát svoboda . O svobodě a o tom, co nás poutá. O strachu a opoře, tam, kde nám mizí pevná půda pod nohama. O rozhodnutí, která musíme dělat.

BřezenNejsem náhodou pochodující mrtvola? Sami si volíme mezi tím skutečným životem, kdy žijeme naplno, s nadšením a odvahou, a mezi pomyslnou smrtí.

DubenUž toho mám plné zuby! Co s tím? Ukážu Vám, jaké poklady je možné nacházet v okamžicích, kdy už toho máte opravdu plné zuby, a na jaké pasti si dávat na „cestě“ pozor.

KvětenŽivot je HLAVNĚ umění milovat! Otevřeně a naplno! Opravdu víte, jak na to? O skutečném smyslu lásky – té síle, která nás má sílu ochránit – a o tom, proč vytrvat, i když se nám zdá, že je všechno proti nám; o tom, že skutečná láska netrpí, protože ve skutečné lásce nejsme otroky lásky, nýbrž svobodnými milujícími bytostmi! Jak na to??

ČervenImigrantská krize jako symbol. Otevřenost či uzavřenost? Otevřenost (alespoň z mého úhlu pohledu) je tím nejtěžším, co se po Vás může chtít. Není totiž snadné rozpoznat, co je skutečná otevřenost, a co je „vzdávání se toho nejdůležitějšího, co v nás je„. Otevřenost má mnoho společného právě s láskou, jak jsme si o ní povídali v minulém čísle. Současná imigrantská krize je dokonalým symbolem celé problematiky a islám (v té ortodoxní podobě) dokonalým příkladem extrémně uzavřeného systému a toho, kam uzavřenost vede…

Červenec Tentokrát o motivaci. Ale tak, jak jste o ní ještě nikde jinde nečetli.  Většinou se dočtete o vnější motivaci a vnitřní motivaci. Ta je považována za ideál. Ale ve skutečnosti to není opět nic jiného než jen klasická metoda cukru a biče! V tomto e-magazínu se dočtete o tom, odkud vychází impulz, který člověka opravdu uspokojí.

SrpenDůvěra je kořenem, ze kterého vyrůstá motivace i štěstí! Důvěru sice obvykle považujeme za důležitou věc, ale v praxi ji podceňujeme. Hledáme štěstí, motivaci, lásku. Hledáme, jak si ulevit v utrpení. Na ten nejlepší klíč k tomu všemu ale zapomínáme! A to je velká škoda! Bez důvěry nic z toho nezískáme!

ZáříAni pevná vůle slona létat nenaučí, aneb už to chci konečně změnit! Obvykle máme tendenci měnit buď druhé, ať jsou to lidé nebo okolnosti (to ONI jsou na vině), nebo sami sebe (to JÁ jsem na vině).  Ale podobně jako u motivace je i u změny, která je tématem záříjového magazínu, všechno jinak!

ŘíjenKdy vzít majzlík a roztřískat kámen ležící Vám v cestě?  Spousta lidí se rozhodla řídit vlastními pocity. Ale jste si jistí, že víte, CO ve Vás skrze tyto pocity promlouvá?? Vzdor má stejně jako jiná témata dvě stránky. Za určitých okolností to může být ztráta času a naivita, za jiných okolností to může být ukazatel toho, kterým směrem rozhodně nechodit. Dokážete je rozeznat?

ListopadCo všechno musí zemřít, aby se mohlo zrodit něco vzácného? Nejen o Vánocích? Našemu štěstí stojí v cestě naše představy o něm. Naše touhy po tom, co nám štěstí nepřinese. A hlavně náš strach. To jest Ego – to malé vyděšené dítě. Bere na sebe různé masky a my je pak úporně bráníme, ačkoliv Ego nemá s naší nejvnitřnější touhou nic společného. Jen s tím, čeho se bojíme. Stačí takové Ego utišit. Sebrat odvahu a nechat jeho nadvládu nad námi odumřít.

ProsinecKudy jít za štěstím? Kdo netouží po štěstí? A přece sami sobě házíme na té cestě klacky pod nohy (v magazínu najdete hned 5 takových klacků). Důležité je zjistit, co je pro nás vlastně důležitější než štěstí, v čem to skutečné štěstí spočívá, najít si tu svou cestu za ním a té se pak držet. V magazínu se dozvíte něco blíž o tom, které cesty fungují mně.

==> MÁM ZÁJEM O NOVOU E-KNIHU

Jak vidíte, když se člověk otevře poselstvím života, vše najednou dostává příchuť dobrodružné hry plné indicií a zkoušek! Taková pevnost Boyard :-) A není lepší vnímat život jako hru, ať se děje, co se děje, než se trápit tím či oním, nebo se dožadovat toho či onoho?