Nejsem náhodou pochodující mrtvola? Aneb jak žít naplno?? (Magazín Aves – 3/2016)

Magazín Aves vycházel v roce 2016. Možnost stáhnout si jednotlivá vydání jsem ukončila k 9.4. 2017 – děkuji všem, kteří o Magazín projevili zájem! Z Magazínu 1.5. vznikla nová e-kniha Vdechněte život poselstvím svého dětství. A od 9.5. je všem čtenářům k dispozici ke koupi na speciální stránce, kterou jsem jí na blogu vyhradila ==> bližší info o nové e-knize.

Někdy se člověk se nesetká se životem, dokud nepotká smrt!

Tato slova jsem před 2 lety napsala v článku, který reagoval na sebevraždu mé kamarádky. A právě tento článek má čestné první místo v novém, již třetím, vydání Magazínu Aves. Právě proto, že to její rozhodování mezi životem a smrtí, mě tenkrát inspirovalo k myšlence, že i my sami si neustále volíme mezi tím skutečným životem, kdy žijeme naplno, s nadšením a odvahou, a mezi pomyslnou smrtí. Jako bychom si plně neuvědomovali tu skutečnou hodnotu a povahu života!

Jako bychom nevěděli, jak žít. A jak žít opravdu naplno!

Copak nemáte někdy pocit, že se životem ploužíme jak ty mátohy? Místo abychom byli takříkajíc plní života, jsme doslova a do písmene „otrávení„? Kolikrát za den, za týden nebo za měsíc děláme spíš to, co dělat MUSÍME (nebo bychom MĚLI), než to, co s námi hluboce rezonuje a probouzí to v nás vnitřní blaženost?? A ještě to očekáváme od druhých! Spoutaní svými představami, strachy, ale i touhami? Copak nemáte nikdy pocit, že sami v sobě postupně zabíjíme tu dětskou hravost, zvědavost a radost? Vnímáte ta poselství, která Vám vaše dětství předalo, a rozvíjíte je? (Četli jste lednové vydání magazínu?)  Nebo jste je už dávno pohřbili někam hodně hluboko? Protože „realita je přece jiná“? Proč vlastně nežijeme opravdu naplno? A víme vůbec, jak žít naplno?

Pokud Vás toto téma zajímá a ještě nepatříte mezi odběratele magazínu Aves  (PDF vydání zdarma), stačí si o něj napsat vyplněním tohoto formuláře:

Odeslání elektronického magazínu není zautomatizované, mějte prosím chvíli strpení. Min. 1x do týdne magazín zájemcům posílám. Ale většinou mnohem častěji :-)Vaše kontakty jsou u mě v bezpečí a kdykoliv se můžete zase odhlásit. 

MAGAZÍN AVES (photo credit: Cephas)

MAGAZÍN AVES
(photo credit: Cephas)

A co v březnovém magazínu Aves tedy najdete??

Březnové, již třetí vydání, je trochu jiné než předchozí. Je doslova nabité otázkami! Obvykle jich přidávám na závěr jen pár základních, které Vám pomáhají najít tu Vaši osobní cestu. Pochopit Vaše vlastní poselství (leden), osvobodit se z těch Vašich pout (únor). V březnovém magazínu, které odkrývá to, jak mrtvolným životem ve skutečnosti žijeme, a hledá cesty, jak žít naplno, si tentokrát Ledňáček obojkový (Aves, tj. latinsky pták, z obálky) řekl dokonce o 2 bonusy navíc.

O taková 2 zrcadla:

  1. v tom prvním, v testu, uvidíte, jestli náhodou nejste jen zombie, nebo upír, místo živoucího člověka. Test si můžete udělat kdykoliv. Třeba se Vám podaří druhý den obživnout :-) Žít naplno totiž vyžaduje být naživu :-)
  2. V tom druhém zrcadle, v seznamu otázek, zahlédnete masky svého Ega, kterých si třeba ani nejste vědomi. Můžete o nich třeba i vědět, ale bez toho, aby jste si je opravdu uvědomovali, je Vám to, s prominutím, houby platné :-)

Jak se chceme osvobodit od něčeho, čeho si – v tom našem spánku – nejsme ani vědomi?? 

Chcete zjistit, do jaké míry jste opravdu naživu a do jaké míry jste spíš pochodující mrtvola nebo živý neživý, tj. upír? Chcete zjistit, co Vás brzdí? Jaké neviditelné masky si na sebe ve Vašem případě vzalo Ego? A jaké to je, když vypijete ten hořký kalich smrti? Nebo proč vlastně proboha v novém čísle magazínu Aves přirovnávám  smrt k lásce? Proč je tak životně důležité v některých ohledech už konečně „zemřít„??

Pak si ten březnový magazín přečtěte! Věřím, že si tam něco užitečného najdete a najdete cestu k tomu, jak konečně žít alespoň na víc jak 50 %. Možná i naplno!

Kromě otázek jsem totiž do magazínu opět zařadila vybraných 5 článků ze svého blogu. Takové střípky skutečných příběhů ze života do mozaiky poznání, proč je někdy tak důležité zemřít, abychom se mohli opravdu nadechnout!  Je důležité si takové okamžiky připomínat, protože právě ony nám dávají sílu se osvobodit z těch našich hrobů, případně trochu lehčeji zvládat smrt našich blízkých.

Již dlouhá staletí dělají lidé pořád dokola tu stejnou chybu (však si v magazínu přečtete úryvek z Komenského „Labyrintu„) a žádná kniha, žádná rada jim nepomůže! Dokud nezačnou hledat sami v sobě! A třeba si právě prostřednictvím mých příběhů vzpomenete na ty Vaše a právě ty Vám pomohou!

Však to znáte, ne? Koho jste se museli vzdát? A čeho všeho jste se již v životě museli vzdát? Něčeho, co Vás trápilo? O čem jste neustále přemítali, že Vám ten opravdový plný život utíkal mezi prsty? V co jste neustále doufali a doufali? Co jste si neuměli představit, že by bylo správné/možné prostě nechat jít…

Ale v okamžiku, kdy jste tento druh smrti přijali, jak moc se Vám ulevilo??? 

Smrt totiž nestojí v protikladu k životu. Nemaří jeho plány. Naopak. Život a smrt jdou ruku v ruce, stejně jako smrt a láska, jak o tom píšu v úvodu celého magazínu. Myslím, že je na čase přestat se smrti bát jen proto, že přináší bolest. Však není věčná. A i v její hloubce je možné nalézt onu prapodivnou vnitřní radost, jak jsem o ní nedávno psala v souvislosti se smrtí, která kroužila kolem mých nejbližších.

Však i operace bolí. Ale kdo by odmítal operaci, pokud mu zachrání život???

A kdo by odmítal magazín Aves??? :-))) Tak jestli ho ještě nečtete, tak šup šup :-)

Tam, kde je smrt, je i život.

Tam, kde je smrt, je i život.

Magazín Aves vychází každý měsíc a každé číslo je věnováno jinému tématu, které se odvíjí od toho, co mi život ten daný měsíc předhazoval :-) Já to pak vždycky jen vezmu a zpracuji. Pokud byste chtěli vědět, o čem byla předchozí čísla, stačí si zajít na stránku Magazínu Aves. Kdykoliv posílám uvítací e-mail i s nejnovějším číslem magazínu, posílám odkazy i na předchozí čísla. Přestože jednotlivá vydání je možné číst samostatně, tvoří Magazín Aves jednotný celek. Magazín Vás vezme za ruku a provede cestou, na jejímž konci je – no, sama ještě nevím :-)

Nicméně je ještě jedna cesta a ta jde skrze symboliku přímo do hlubin. Má e-knížka Žít je umění milovat (záchranný kruh ve chvílích nejistoty).  A v těch hlubinách můžete stejně jako já nacházet poznání a klid. Mrkněte se na tohoto průvodce, čeká na ty, které osloví…

Pokud byste se s obsahem a poselstvím knihy chtěli seznámit blíže, připravila jsem pro Vás speciální online minikurz (zdarma) Mimoňská cesta. Bonusem navíc k tomuto kurzu je další sestřička mé e-knihy, takový pomocník, jak se jí dostat na kobylku – ebook zdarma TRÁPENÍ MŮŽE BÝT DAR :-) V okamžiku, kdy se této mimoňské cestě otevřete a budete jí důvěřovat, e-kniha Žít je umění milovat pak pro Vás bude tím záchranným kruhem kdykoliv poté. Kupte si ji a přihlaste se do kurzu :-) 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice MAGAZÍN AVES, Uncategorized se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 reakcí na Nejsem náhodou pochodující mrtvola? Aneb jak žít naplno?? (Magazín Aves – 3/2016)

  1. Pingback: Největší radost je, když člověk zahlédne světlo na konci temného tunelu… | Žít je umění

  2. Pingback: Život je otázka priorit, aneb jaký je Vás žebříček hodnot? | Žít je umění

  3. Pingback: 15. Jahodový ráj, aneb bláznivá barevná voda života a jedno předsevzetí… | Žít je umění

  4. Pingback: Už toho mám plné zuby! Co s tím? (Magazín Aves 4/2016) | Žít je umění

  5. Pingback: Dokonalý ranní rituál! | Žít je umění – ENjoy!

  6. Pingback: Návraty – Dokonalý ranní rituál! | Žít je umění

  7. Aneta napsal:

    Mam zajem o magazin Aves 3/2016…je možné si nekde zakoupit? Dekuji Zelinková

Chcete něco říct? Prosím. Líbilo se? Hej, potěší mě, když to budu vědět :-) Like :-) Líbilo se strašně moc? Sdílejte, lidi, sdílejte! Díky!