Už toho mám plné zuby! Co s tím trápením? (Magazín Aves 4/2016)

Magazín Aves vycházel v roce 2016. Možnost stáhnout si jednotlivá vydání jsem ukončila k 9.4. 2017 – děkuji všem, kteří o Magazín projevili zájem! Z Magazínu 1.5. vznikla nová e-kniha Vdechněte život poselstvím svého dětství. A od 9.5. je všem čtenářům k dispozici ke koupi na speciální stránce, kterou jsem jí na blogu vyhradila ==> bližší info o nové e-knize.

Magazín Aves vycházel v roce 2016. Možnost stáhnout si jednotlivá vydání jsem ukončila k 9.4. 2017 – děkuji všem, kteří o Magazín projevili zájem! V současné době z Magazínu Aves vzniká kniha Vdechněte život poselstvím svého dětství – více info o připravované knize se můžete dočíst ZDE. Pokud Vás jednotlivá témata zaujala, můžete knihu získat v předprodeji se slevou 100 Kč – tj. za pouhých 150 Kč!

Někdy člověk musí projít tím, čeho se bojí, aby zjistil, že není čeho se bát. 

Že ta skutečná hra, kterou tu žijeme, není o přežití.

Tato slova najdete v jednom z pěti starších blogových článků, které jsem vybrala do nového magazínu Aves. Shrnovala poselství těch zřejmě nejtěžších dnů mého života, kdy jsem zjistila, že ten, koho jsem dlouhá léta milovala mě místo pomoci nechal napospas vlastnímu osudu. Bez peněz, hladovou a žíznivou, stovky kilometrů daleko od místa, kde jsem v té době žila. A ještě v cizině. Větší trápení, větší zklamání a větší existenciální úzkost už doufám nikdy nezažiji…

A přece tyto dny plné trápení vyústily v ten nejúžasnější zážitek celého mého života.

A v neochvějnou jistotu, že ve skutečnosti nejsem nikdy na nic úplně sama. Tenkrát to byl dar. Objevil se v náznacích i později, když jsem se cítila špatně. Ale nikdy by mě nenapadlo, že je možné se do toho stavu blaženosti dostat prostě jen lusknutím prstu… stačí chtít… což je ovšem na tom všem to nejsložitější :-)

Každé těžké chvíle, na které ve svém životě narazíte, v sobě skrývají zárodek blaženosti. Pocit, že ať se děje cokoliv, a ať je Vaše trápení jakkoliv silné, nemáte se čeho bát. Že vlastně vůbec nic nepotřebujete. Vnímáte tu ohromnou svobodu, kterou Vám to dává?? Nevěříte? Celé dubnové číslo magazínu Aves jsem věnovala právě těmto chvílím!

Ukážu Vám, jaké poklady je možné nacházet v okamžicích, kdy toho všecho trápení už opravdu plné zuby. 

A to je jen část toho, co tentokrát můžete v magazínu nalézt. Pokud ještě nejste odběrateli magazínu (PDF vydání je zdarma), stačí se o něj přihlásit vyplněním tohoto formuláře:

Odeslání elektronického magazínu není zautomatizované, mějte prosím chvíli strpení. Min. 1x do týdne magazín zájemcům posílám. Ale většinou mnohem častěji :-) Vaše kontakty jsou u mě v bezpečí a kdykoliv se můžete zase odhlásit. 

MAGAZÍN AVES (photo credit: Cephas)

MAGAZÍN AVES
(photo credit: Cephas)

A co tedy najdete v dubnovém magazínu Aves? 

2 důležité věci: a) jak je možné nalézt kontakt s tím, co nás vždy ochrání

b) kde ten kontakt rozhodně nehledat

Co se týká bodu a), v magazínu najdete klíč k té pevné půdě pod nohama v okamžicích velkého trápení, o které jsme se bavili v únorovém čísle (Tématem nového magazínu Aves  je tentokrát svoboda). Bez které se dost dobře nedá žít opravdu svobodně. To jest bez které se v podstatě nedá žít vůbec – člověk se bez ní stává spíš stínem sebe sama, robotem, upírem nebo tím zombíkem, o kterém byla řeč ve třetím čísle magazínu. Ano, to bylo to vydání s testem zombíkovatosti :-)

Paradoxně jde spíš o nalezení něčeho nehmatatelně pevného v prázdném prostoru, když se Vám převrátí svět vzhůru nohama.

Zní to divně? Přečtěte si 5 konkrétních příběhů toho, že je to možné :-) Třeba si na ně v okamžiku, až Vy sami budete na tom pomyslném kříži, vzpomenete. A právě ta vzpomínka, ten záblesk jiného úhlu pohledu, obvykle pomůže poodhlédnout alespoň na letmý okamžik od prožívaného trápení a otevřít ty dveře ke svobodě. Ke kontaktu s tím něčím, co nás vždy ochrání. A právě díky tomu vědomí dokážeme být svobodní.

Když budete mít štěstí, v tom okamžiku, kdy si budeme myslet, že všeho toho trápení už bylo příliš, se Vás to dotkne….

I kdyby to bylo jen chvilkové, jako dotyk motýlích křídel, je to velmi cenné. Budete pak vědět, že to existuje. A možná to pro Vás bude impulz hledat stálejší kontakt.

Co se týká bodu b), musím Vás varovat. Nehodlám Vám tvrdit, že tato cesta Vám dá všechno, po čem toužíte. Všechno, co si představujete, ať je to super partner, bohatství nebo štěstí dle Vašich představ. Ne. Nejspíš Vám tohle všechno vezme.

Ze všeho nejradši bere lidem jejich sobecké touhy a pokroucené představy o tom, jak s trápení vyhnout :-)

Aby Vám to pak dalo přesně to, co je pro Vás opravdu nejlepší. S čím budete opravdu v souladu :-) Opravdovou svobodu, opravdové štěstí a opravdovou radost. NEPODMÍNĚNOU ničím zvenčí. Za těch 20 let, které uplynulo od onoho prvního příběhu, jsem již zažila mnohé.

Musím Vás ale varovat i před různými pastmi, na které můžete narazit. V magazínu najdete několik bodů, na které je potřeba si dávat velký pozor. Není dobré podceňovat sílu, se kterou se zde setkáváte! Těch lidí, kteří otevřeli Pandořinu skříňku, protože chtěli všechno nejlépe teď hned a bez práce, nebo protože se nechali zmást a vyrazili ta iluzorní vidinou, jak se trápení zbavit, je dost a dost. Víte jak dopadli nemoudří, kteří se vydali zachraňovat zakletou princeznu. Nezatracovala bych poselství pohádek…

Pokud Vás zajímá duchovní cesta, nebo pokud Vás zajímá, jak ustát těžké chvíle, dubnový magazín Aves pro Vás může být to, co Vám na cestě pomůže:

O trápení, nejrůznějšího druhu, vím své :-) Dokonce jsem o něm a o cestě od utrpení k radosti napsala celý ebook TRÁPENÍ MŮŽE BÝT DAR!, který můžete mít zdarma. Naleznete tam příběh uplynulých 2,5 let, kdy se mi život dost zásadně převrátil vzhůru nohama. Snad Vám na Vaší cestě také pomůže. Více informací o něm najdete ZDE a můžete si tam o něj také napsat.

Z trápení existuje cesta ven!

Z trápení existuje cesta ven!

Magazín Aves vychází každý měsíc a každé číslo je věnováno jinému tématu, které se odvíjí od toho, co mi život ten daný měsíc předhazoval :-) Já to pak vždycky jen vezmu a zpracuji. Pokud byste chtěli vědět, o čem byla předchozí čísla, stačí si zajít na stránku Magazínu Aves. Kdykoliv posílám uvítací e-mail i s nejnovějším číslem magazínu, posílám odkazy i na předchozí čísla. Přestože jednotlivá vydání je možné číst samostatně, tvoří Magazín Aves jednotný celek. Magazín Vás vezme za ruku a provede cestou, na jejímž konci je – no, sama ještě nevím :-)

Nicméně je ještě jedna cesta a ta jde skrze symboliku přímo do hlubin. Má e-knížka Žít je umění milovat (záchranný kruh ve chvílích nejistoty).  A v těch hlubinách můžete stejně jako já nacházet poznání a klid. Mrkněte se na tohoto průvodce, čeká na ty, které osloví…

Pokud byste se s obsahem a poselstvím knihy chtěli seznámit blíže, připravila jsem pro Vás speciální online minikurz (zdarma) Mimoňská cesta. Bonusem navíc k tomuto kurzu je další sestřička mé e-knihy, takový pomocník, jak se jí dostat na kobylku – ebook zdarma TRÁPENÍ MŮŽE BÝT DAR :-) V okamžiku, kdy se této mimoňské cestě otevřete a budete jí důvěřovat, e-kniha Žít je umění milovat pak pro Vás bude tím záchranným kruhem kdykoliv poté. Kupte si ji a přihlaste se do kurzu :-) 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice MAGAZÍN AVES se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 reakcí na Už toho mám plné zuby! Co s tím trápením? (Magazín Aves 4/2016)

  1. Sedmi napsal:

    Pošli pls :-)

  2. Pingback: 18. Jahodový ráj, aneb radost neradost | Žít je umění

  3. Pingback: Eurovision… no fakt…. a prý je to „o hovnu“… | Žít je umění

  4. Pingback: Život je HLAVNĚ umění milovat! Otevřeně a naplno! OPRAVDU víte, jak na to? (Magazín Aves 5/2016) | Žít je umění – ENjoy!

  5. Pingback: Když vztah nepřináší radost, má smysl ho lepit? | Žít je umění – ENjoy!

Chcete něco říct? Prosím. Líbilo se? Hej, potěší mě, když to budu vědět :-) Like :-) Líbilo se strašně moc? Sdílejte, lidi, sdílejte! Díky!