Jak vše do toho Štědrého dne stihnout??

(photo credit: Karelj)

(photo credit: Karelj)

Pokorně přiznávám, že vzhledem k mým mnohaletým zkušenostem jsem ta poslední, která by mohla v tomto ohledu radit…

Vzpomínám třeba na jedny Vánoce, to bylo dceři možná rok, dva. Tenkrát nám usnula dřív, než jsme ty Vánoce stihli připravit….

Vzpomínám také na jedny, kdy než jsme konečně vyrazily s dcerou na naši každoroční štědrovečerní procházku na nedaleký hřbitov (během které si manžel hraje na Ježíška), tak hřbitov už stihli zavřít.

Také vzpomínám na jedny, kdy jsem ještě na Štědrý den odpoledne myla okna. Protože když se neumyjí teď, neumyjí se do roka a do dne vůbec…

Ale stejně jako pro Ježíše měli hodnotu právě ti hříšníci (a proto se vždycky bráním té prapodivné otázce, které prarodiče kladou mé dceři: Byla jsi hodná????), právě kvůli nim přece přišel a hlavně ty přece obdarovával (pokud v něj věřili tedy), tak i já si myslím, že největší hodnotu má zkušenost podobného tvora jako já!

Jak to tedy udělat, abyste všechno včas stihli???:

(Pravda, tuhle radu si musíte nechat na příští rok, letos už nemáte šanci…)

  • někdy v září začněte tím, že dítě přihlásíte do skauta
  • někdy na říjen si naplánujte malování obyváku (nejlepší tedy bude malovat jednou ročně, můžete třeba střídat stěny…)
  • někdy na listopad si naplánujte, že ten obyvák konečně po tom malování uklidíte… včetně oken
  • jednoho prosincového víkendu vyšlete dítě na vánoční skautskou víkendovou výpravu a během tohoto víkendu nakupte většinu dárků
  • oslavu narozenin svého dítěte posuňte až na poslední adventní neděli a dokončete předvánoční úklid (stačí, když nebude všude ležet hora prachu a hračky atd.)… tento bod ovšem předpokládá přípravy už někdy kolem března pár let předtím, kdy to dítě musíte počít :-))
  • a pak už si jen sedněte k blogu a piště články, hrajte si s poledními nepečenými druhy cukroví, zajděte si ke kadeřníkovi, do divadla na Louskáčka a koukejte na pohádky!!

Krásné svátky přeju!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hloupůstky se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Chcete něco říct? Prosím. Líbilo se? Hej, potěší mě, když to budu vědět :-) Like :-) Líbilo se strašně moc? Sdílejte, lidi, sdílejte! Díky!