Můj manžel by řekl – „No, tupci“. Aneb fakt je velký rozdíl mezi wordpress.com a wordpress.org!

No, já jsem tedy o něco jemnější osůbka a ačkoliv o sobě vím, že hodnotím a hodnotím, tak tak moc zase ne :-)))

Pravda je, že bych bývala vůbec nečekala, že lidem, kteří jsou někde zaměstnaní přes technickou podporu, budu vysvětlovat, že je rozdíl mezi wordpress.com a wordpress.org.

Posílat jim odkazy. Vysvětlovat jim, že mi fakt můžou ty stránky na BLOGU zrušit (neb jsem to četla a slyšela), pokud nebudou v cajku s wordpress požadavky. A oni mi pak neochvějně stále odpovídají, no že to by přece neudělali a že se nemám čeho bát.

Tak chápu, že když člověk neustále vidí černý obrázek, tak ho bude dál vidět, i když jim dáte před oči bílý papír :-) Slyšeli jste o tomhle optickém triku??

Ale i tak mi to přijde vtipné :-)

Vzpomínám si na to, jak jsem tu kdysi psala, že někdy je dobré se prostě otevřít názoru druhé strany, protože názor druhé strany nemusí být hned založen na absolutní blbosti :-)))) 

Oč šlo? Nebudu zacházet do detailů, protože tento článek neslouží k tomu shodit ty, kteří takto odpovídali, ale prostě poukázat na fakt, že někdy je něco jinak, než si myslíme. A že s některými prvky na wordpress blogu fakt může nastat problém. 

otaznik

A že dobré problémům radši předcházet.

Takže. Blog na wordpressu, za který neplatíme ani halíř (kdyby tedy ještě existovali), má svá pozitiva. A má také svá negativa. Omezení. A není dobré je překračovat, protože administrátoři jsou nevybíraví a prý takové blogy bez milosti mažou… 

Třeba reklamu zde nemůžete mít. A přivydělávat si jí. Ne že byste museli být extra nekomerční, ale pokud jedete na službě zdarma, holt se počítá, že nejste firma a webem nevyděláváte. Prodávat zde jen tak něco také ne, e-shop košíček Vám to nepodporuje atd.

Svou knížku (nebo své jiné výrobky) zde prodávat sice můžete, ale není to jen tak.

V podstatě Vám nezbývá, než se smířit s PayPal tlačítkem, ale co jsem četla, ani to nebylo úplně bez problémů. A pokud se Vám to nelíbí, připlaťte si.

A tak jsem si já nakonec udělala kvůli jednomu řádku kódu, který tady podle odpovědi na můj dotaz směrem k administrátorům mít nemohu, další web :-) 

Když já tu knížku, kterou jsem po pár letech v záchvatu své tvůrčí exploze dokončila, prostě prodávat chci a za ty náklady mi to stojí!

Nakonec to nebylo zas tak těžké:

  • Zaregistrovat si doménu na Endora
  • Můžete si tam vybrat i hosting. Já chtěla původně kvůli té jedné stránce na novém webu ten Free tarif, ale nakonec mi nabídli slevu na ten lepší a tak cca 100 Kč/rok jsem jim tedy dala. Kdo ví, třeba jednou ty stránky rozšířím. A jejich reklamu tam mít nechci :-)
  • Když je doména i hosting hotový (pár minut jim to trvá), můžete si jedním klikem nainstalovat wordpress (org).
  • Prošla jsem pár šablon a nakonec zjistila, že nejvíc mi beztak bude vyhovovat ta, co znám, a co mám tady. A alespoň to nebude pro čtenáře takový šok, až je přesměruju z jednoho webu na druhý :-)) A pro mě ostatně taky ne!

Tím jsme vyřešili technický problém. Teď ještě ten zákonný.

Člověk by neřekl, jakou práci dá prodávat vlastní knížku!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice ŽÍT JE UMĚNÍ MILOVAT se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 reakce na Můj manžel by řekl – „No, tupci“. Aneb fakt je velký rozdíl mezi wordpress.com a wordpress.org!

  1. Sedmi napsal:

    No tak to jsem taky nevěděla…

  2. jolana88 napsal:

    :) btw: o čem jste psala (i reklama) – se dá vyřešit i u „.comu“ :)) Záleží na tom, co je výhodnější…

    • avespasseri napsal:

      Pravda je, že existuje i business plán :-) POslední dobou tam ale podle diskuzí na podpoře probíhají nějaké změny, tak tam určité obchodní možnosti teď nefungují. Již si přesně nevybavuji proč. Nicméně to už mě ani nezajímalo, protože to už je opravdu dražší sranda

  3. Pingback: 31. Jahodový ráj, aneb další umělecký týden | Žít je umění – ENjoy!

Chcete něco říct? Prosím. Líbilo se? Hej, potěší mě, když to budu vědět :-) Like :-) Líbilo se strašně moc? Sdílejte, lidi, sdílejte! Díky!