Kde hledat to nezničitelné v nás?

Jak se Vám líbil minulý článek série? (V našem dětství se neskrývají pouze traumata, ale i poklady. Už jste je odhalili?) Ještě jste ho nečetli? Chybaje to totiž začátek celé cesty od poselství našich dětství k nepodmíněnému štěstí.

První článek se věnoval pokladům skrytým v našem dětství, a tomu, proč tak často zůstávají stále skryty i v naší dospělosti. A na jeho konci jsem naznačila i téma tohoto pokračování :-) Mluvila jsem o tom, že abychom dokázali žít opravdu naplno (tj. svobodně), další kroky na té naší cestě nás zákonitě musí zavést tam, kde leží to nezničitelné v nás. Jinak zůstaneme schovaní v té naší bezpečné kukle a v onoho barevného motýla se nikdy neproměníme!

Pojďme se tedy podívat, co to znamená žít naplno, a jak na to

Tématy třetí a čtvrté kapitoly mé druhé knížky Vdechněte život poselstvím svého dětství jsou právě nejrůznější pohledy na to, co to znamená žít naplno. A jak v sobě najít to nezničitelné v nás.

Často máme dojem, že žít naplno znamená cestovat, najít práci svých snů a díky ní vydělávat natolik, abychom si mohli pořídit krásné bydlení a všechny ty nejnovější technologické hračky. Že žít naplno třeba znamená mít hezké vztahy se svými rodiči, dětmi, přáteli a partnery. Bavit se, chodit do kina nebo do divadla, nebo tancovat. Prostě užít si radostí života naplno!

Ve třetí kapitole se ale dočtete, že žít naplno může znamenat i něco zcela jiného! A že je velký rozdíl mezi opravdu živoucím člověkem a těmi, kteří jsou spíš živými mrtvými. Víte, jak jste na tom Vy? 

Ve třetí kapitole najdete test, který Vám na konci každého dne může říci, jak jste ho prožili. Zda naplno, nebo spíš jak ten zombie nebo upír! (Pozor: většina, která si ho dělala online, skončila mezi zombie :-) Troufnete si na něj tedy?) Motem celé kapitoly je výrok: „Člověk se nesetká se životem, dokud se nesetká se smrtí„. Protože obsah této kapitoly vznikal v době, kdy v mém životě právě smrt poukazovala na to, čeho všeho se člověk musí vzdát, aby v sobě nalezl tu opravdovou svobodu!

Smrt v tomto pojetí není ta černá a smutná, ale ta, kterou můžeme požádat o pomoc a oslavit ji, kdykoliv potřebujeme překonat to, co nám brání v rozletu!

Ta knížka je prostě jiná. Stejně jako v první kapitole jsme v dětství hledali spíš poklady než traumata a v druhé kapitole jsme objevili, že svoboda znamená něco jiného, než co jsme si celá léta mysleli, třetí kapitola poukazuje na to, že ani smrt není to, čeho bychom se měli bát.

Nicméně ten strach je zcela oprávněný. Vzdávat se toho, co milujeme, není snadné. Ale jak v knížce píšu:

Aby člověk mohl opravdu milovat, tj. nepodmíněně, musí vstoupit do onoho prostoru nepodmíněného. Do světa vnitřního klidu, pravdy, harmonie a respektu. A to bez smrti (všeho toho, čím své štěstí podmiňujeme) prostě nejde!

Co tedy s tím? Jak unést tu bolest takové smrti?

Tomuto tématu se věnuje celá čtvrtá kapitola. Zavede Vás do 5 okamžiků v mém životě (a v různých koutech světa), kdy jsem právě na dně zoufalství objevovala to, co není možné zničit.

  • Klid uprostřed bouře.
  • Přijetí tam, kde jsem byla odmítána.
  • Svobodu uprostřed osamocení.

Snad Vám ty příběhy, které se v průběhu let objevovaly zde na blogu, budou inspirací a povzbuzením. Znamením, že trápení může opravdu být dar, jak o tom píšu ve svém stejnojmenném ebooku.

Někdy by člověk neřekl, co všechno může v těch těžkých chvílích objevit!

Já Vám to ve 4. kapitoly knihy Vdechněte život poselstvím svého dětství ukážu :-) Na konci obou kapitol najdete, jako vždy, otázky, které Vám budou pomáhat nalézt tu svou cestu k naplněnému životu a tu svou cestu k tomu nezničitelnému. V těch náročných okamžicích Vás možná podrží, pokud je budete mít po ruce, a ukáží Vám, kde hledat to světlo v temnotě. K tomu, abyste naplnili ty své OPRAVDOVÉ, NEJHLUBŠÍ SNY potřebujete nejdříve najít vnitřní sílu, kterou nezlomí nic, s čím se na své cestě za svými sny můžete setkat…

A v okamžiku, kdy to nezničitelné v sobě alespoň na chvíli zahlédnete, budete připraveni poznat opravdovou lásku a vše, čím nás umí obdarovat! Ale o tom zase až příště…

V článku:

==> V labyrintech lásky je velmi snadné se ztratit

I tentokrát mám pro Vás na závěr jeden z článků, které v knize najdete!

 Je z léta roku 2015. To byl ten okamžik, který zcela jistě rozhodl o tom, že jsem zklamaně a rozzlobeně neutekla a neztropila scénu, kterou by beztak nikdo ze zúčastněných nepochopil. Ale možná rozhodl i o tom, jaké vztahy jsem v té době a poté pěstovala. Ne ty plné zbytečných sporů, ale porozumění. Pro druhé i pro sebe. A stačilo si jen v jedné chvíli vzpomenout na to, co jsem se kdysi učila. A udělat to! I kdyby mě ta zkušenost posléze nezavedla ještě do hlubší roviny, kde jsem se setkala s blažeností nepodmíněného prostoru, měla by hodnotu sama o sobě.

>> V HLUBINÁCH ZOUFALSTVÍ – HLE, POKLAD! <<


(Zaujal Vás obsah mé e-knihy Vdechněte život poselstvím svého dětství? Bližší info a možnost do ní nahlédnout a koupit si ji najdete ZDE.)

== pokračovat ve čtení ==

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized, VDĚCHNĚTE ŽIVOT POSELSTVÍM SVÉHO DĚTSTVÍ se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.